AOb blijft bij nee tegen Onderwijsakkoord

De Algemene Onderwijsbond (AOb) doet definitief niet mee met het Nationaal Onderwijsakkoord. AOb-voorzitter Walter Dresscher heeft donderdag laten weten geen handtekening onder het akkoord te zetten.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens het vragenuurtje op de eerste dag na het reces Beeld ANP
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens het vragenuurtje op de eerste dag na het recesBeeld ANP

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) en staatssecretaris Sander Dekker kwamen vorige week wel tot een principeakkoord met werkgevers en werknemers, verenigd in de Stichting van het Onderwijs. Een deel van de overeenkomst brachten ze naar buiten, onder meer dat er de komende jaren meer ruimte is voor jonge docenten in het onderwijs, de werkdruk voor alle docenten lager wordt en er meer ruimte komt voor nascholing. Ook spraken ze af dat de nullijn voor docenten in 2015 van tafel is en er in 2014 na jaren van stilstand een vorm van compensatie komt voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Maar omdat dit onderdeel in de begroting van volgend jaar staat, willen de partijen het pas na Prinsjesdag officieel vertellen.

De AOb was voor de zomer al weggelopen uit het overleg, onder meer omdat ze zich niet kon vinden in de plannen over de seniorenregeling. Bussemaker liet vorige week nog weten te hopen dat de grootste onderwijsvakbond zich toch nog zou aansluiten. Nu Dresscher is bijgepraat over het akkoord, laat hij weten zich hier definitief niet in te kunnen vinden. Pas na Prinsjesdag wil hij inhoudelijk reageren, als de volledige invulling van het Onderwijsakkoord en de 689 miljoen euro extra die geïnvesteerd worden in het onderwijs bekend worden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden