Andreaspenning voor Jessica Silversmith

Jessica Silversmith heeft donderdag de Andreaspenning gekregen uit handen van de Amsterdamse locoburgemeester Simone Kukenheim.

door: Het Parool
Andreaspenning. Beeld anp
Andreaspenning.Beeld anp

Ze kreeg de onderscheiding tijdens haar afscheid als directeur van de Stichting Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), dat ze ook heeft opgericht.

"Onder haar leiding zijn het meldpunt en discriminatie stevig op de kaart gezet," zo laat de gemeente weten. "Niet alleen via het afhandelen van klachten en het winnen van juridische procedures, maar met name door kennisuitwisseling en het bieden van handvatten om discriminatie aan te pakken."

Silversmith was ook voorzitter van het Regionaal Discriminatie overleg, waarin de gemeente, het Openbaar Ministerie (parket Amsterdam) en de Amsterdamse politie een aantal keer per jaar samenkomen om praktijkvoorbeelden te bespreken en maatregelen op elkaar af te stemmen.

De Andreaspenning wordt toegekend aan 'personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel heeft ingezet.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden