André Hazes jr. brengt ode aan vader

Zijn vader overleed toen hij pas 10 jaar oud was. Inmiddels is de zoon van levenslied zanger André Hazes bijna twee keer zo oud en brengt hij in januari zijn solodebuut 'Mijn Beste Vriend' uit. Met het album brengt de zanger André Hazes jr. een eerbetoon aan zijn beroemde vader. 'Mijn vader heeft ons geweldig mooie liedje nagelaten, het zou zonde zijn als ze stil komen te liggen.'

In 2007 was de jonge zanger te horen op Bedankt Mijn Vriend, dat als duet met zijn vader op de eerste plek in de Nederlandse Top 40 kwam te staan. Samen met zus Roxeanne Hazes bracht hij de albums 'Van Jou, Voor Jou' (2010) en 'Samen Solo' (2012) uit. Afgelopen jaar was Hazes jr. Tevens te zien als jurylid van de SBS6 talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen.

Bewondering
Op Mijn Beste Vriend staan zowel eigen liedjes als covers van zijn de muziek van zijn vader. Hazes jr. kijkt met veel bewondering terug naar zijn vader. 'Een andere zoon zou misschien boos zijn, op zijn levensstijl, hij is wel vroegtijdig overleden. Maar ik kan alleen maar respect hebben, dat maakte hem de man die hij was en de artiest voor zijn fans waar hij het meest van hield,' vertelt Hazes jr.

Het zijn van de zoon van een van de grootste volkszangers die Nederland ooit gekend heeft brengt wel een bepaalde druk met zich mee. 'De mensen verwachten toch dat je de muziek van je vader doet,' zegt Hazes jr. 'Nu heb ik de mazzel dat ik dat met alle liefde doe. Die muziek raakt me altijd, ik luister met veel bewondering en respect naar wat hij heeft nagelaten.'

Doodgegooid
Hazes jr. vindt dat het op dit moment slecht gesteld is met de Nederlandstalige muziek. 'Je hoort het Nederlands lied weinig. Er zijn een paar leuke piratenzenders die het nog goed draaien maar als je kijkt naar de grotere radio zenders wordt het een beetje doodgegooid. Je moet echt hemel en aarde verschuiven om je eigen Nederlandse plaat te horen,' zegt Hazes jr.

Toch blijft de 19-jarige zanger optimistisch voor de toekomst. Vooral wanneer het aankomt om de volksmuziek van zijn vader. 'De fans nu krijgen ook ooit kinderen en die krijgen misschien wel niets meer van mee. Ik vind het persoonlijk aan mij de taak om ervoor te zorgen dat die mensen het ook horen,' aldus Hazes jr. 'De echte fans blijven wel luisteren, die vinden wel een oplossing. Ik houd me lekker bij optredens, daarmee bereik ik meer mensen.' (FaceCulture)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden