Aldus

Anders dan Tinder: ContactSafe is een ontmoetingsapp zonder nepprofielen

Joris van Huijstee (53) wordt online geregeld benaderd door nepprofielen. Hij ontwikkelde een datingapp waarbij dat niet mogelijk is: ContactSafe.

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Het nieuwe Tinder?

“Dit is meer casual. Het doel is om vrijblijvende contacten op te doen. Je kunt met vijf man uit de buurt naar de bioscoop, maar ook met een ­potentiële liefde.”

Hoe weert u nepprofielen?

“Gebruikers registreren zich met een selfie en video van minstens tien ­seconden. Die zijn openbaar, dus als je selfie en video niet overeenkomen, val je door de mand. Het is daardoor ook niet mogelijk om als veertiger te doen alsof je twintig bent.”

Vormt dat geen drempel?

“Iedereen moet het doen, dus je zit in hetzelfde schuitje. En alleen zo heb je de garantie dat je de mensen met wie je chat voor honderd procent kunt vertrouwen.”

Hoe kwam u op dit idee?

“Ik was nogal sociaalarm. Soms had ik online contact, maar dan bleek het nep te zijn. Ook ben ik weleens anoniem digitaal gepest. Deze app moet dat allemaal voorkomen: hij is voor eenzame mensen die nieuwe mensen willen leren kennen. Het kan zijn dat daar liefde uit voortkomt, maar het is niet de hoofdmoot.”

Is het wel met swipen?

“Nee, je krijgt naar aanleiding van je ingevulde voorkeuren een trits aan personen te zien. Die kun je toevoegen aan je contactlijst. Je kunt vervolgens in een groepschat praten of relaties verdiepen door een-op-een te praten.”

Zit u zelf al op uw app?

“Ik heb een account. Er zijn ook al wat aanmeldingen, maar nog niet ­genoeg. Ik ben nu advertenties aan het opzetten. Best gecompliceerd, maar ik kom er wel uit.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden