Amsterdamse school reageert op 'lachen' om aanslagen

Het Berlage Lyceum in Zuid heeft vrijdag in een verklaring gereageerd op de ophef die afgelopen dinsdag ontstond naar aanleiding van een tweet van een van hun leerlingen.

Josien Wolthuizen
Het Berlage Lyceum in De Pijp Beeld Het Parool
Het Berlage Lyceum in De PijpBeeld Het Parool

Het meisje liet in 140 tekens haar ongenoegen blijken over de reacties van haar klasgenoten op de aanslagen in Brussel. Ze zouden erom hebben gelachen en hardop de wens hebben uitgesproken dat er zoveel mogelijk slachtoffers zouden vallen.

null Beeld Twitter
Beeld Twitter

Het Berlage Lyceum is met de klas in gesprek gegaan en stelt dat geen enkele leerling zich herkent in de tweets. "De bijeenkomst met de leerlingen was indringend en vruchtbaar," schrijft rector Annette Sloan. Op de vraag of hiermee wordt bedoeld dat de tweet van de leerling is gelogen, wil de rector geen antwoord geven.

Sloan is in de verklaring ook kritisch op de media. Journalisten zouden het meisje, ondanks herhaalde verzoeken, niet met rust hebben gelaten. "Hiermee zijn onze leerlingen onderdeel geworden van een politiek debat. Velen van hen zijn hier boos en verdrietig over. We betreuren dit ten zeerste."

Ondanks dat de leerling in een van de tweets stelt de school zo snel mogelijk te willen verlaten, is dat volgens Sloan niet meer het geval.

"Anders dan de tweet weergeeft, wil de leerling hier op school blijven. Haar ouders zijn het ermee eens. Sterker nog, ze willen dat hun kind zo snel mogelijk het normale schoolleven weer op kan pakken."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden