Amsterdamse musea slaan handen ineen voor tentoonstelling

Vier musea in de Amsterdamse binnenstad hebben hun handen ineengeslagen voor de tentoonstelling Geloof in Natuur, die vanaf 27 april te zien is in het Bijbels Museum in de hoofdstad.

De voorstelling zal te zien zijn in het Bijbels Museum aan de Herengracht 366 Beeld Parool/Klaas Fopma
De voorstelling zal te zien zijn in het Bijbels Museum aan de Herengracht 366Beeld Parool/Klaas Fopma

Voor de expositie over bloemstillevens is op inhoudelijk, organisatorisch en financieel gebied samengewerkt.

Het is de eerste tentoonstelling die het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen, het Bijbels Museum en Museum Ons' Lieve Heer op Solder gezamenlijk realiseren. De vier instellingen hebben zich eerder verenigd onder de noemer Amsterdam Heritage Museums, onder meer om op kosten te besparen en meer publiek te trekken.

Samenwerking
De musea werken al samen op gebieden als marketing, financiën en educatie. 'Met de tentoonstelling geven we verder handen en voeten aan de samenwerking', zei directeur Judikje Kiers van het Bijbels Museum vandaag. De schilderijen, tekeningen, prenten en meubels zijn te zien in het Bijbels Museum omdat ze volgens Kiers in dit grachtenhuis het beste tot hun recht komen.

Toekomst
De samenwerking krijgt volgend jaar verder gestalte als in Amsterdam het 400-jarig bestaan van de grachtengordel wordt gevierd. De musea presenteren dan het programma Wonen aan de gracht, het verhaal van vier bewoningsgeschiedenissen die elk op een eigen locatie worden verteld. Ook voor de jaren 2014-2016 staan al gezamenlijke exposities gepland, onder meer over de schilder Jacob van Oostsanen en 50 jaar kraken.

Bijdrage stadsdeel
Stadsdeel Centrum in Amsterdam geeft de vier instellingen een bijdrage van 150.000 euro voor de komende 2 jaar om de samenwerking verder uit te bouwen. De musea zullen wel hun eigen naam en identiteit behouden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden