Amsterdamse keuken centraal op Canadese televisie

Het Canadese reiskanaal Evasion maakt binnenkort een speciale uitzending waarin de Amsterdamse keuken centraal staat.

Chefkok Tommy den Hartog van Restaurant Johannes zal ook te zien zijn. Beeld Jan van Breda

Het programma maakt deel uit van de nieuwe serie The Foodie List, waarin bijzondere gerechten uit dertien wereldsteden wordt uitgelicht. Evasion heeft wereldwijd miljoenen kijkers, maar de uitzendingen worden ook vertoond op Discovery Channel en National Geographic.

In de Amsterdamse uitzending worden vier culinaire hoogtepunten van de hoofdstad uitgelicht: de garnalenkroketten in de Oesterbar, de ossenworst van Slagerij de Wit in de Watergraafsmeer, de sorbet met Amsterdamse ui van groentenrestaurant Bolenius en de amuses in restaurant Johannes. Onder anderen chefkoks Björn Wester van de Oesterbar en Tommy den Hartog van Johannes en culinair recensent Joël Broekaert van NRC en Vrij Nederland komen uitgebreid aan het woord over de Amsterdamse lekkernijen.

De opnames hebben deze week plaatsgevonden. De Amsterdamse episode wordt begin 2016 uitgezonden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden