Amsterdamse jongere moet ict of techniek in

Een nieuw Amsterdams plan tegen jeugdwerkloosheid moet duizenden jongeren kansrijker maken op de arbeidsmarkt. Ze worden omgeschoold of klaargestoomd voor werk in sectoren waar nog wel banen zijn, zoals in de ict en de techniek.

Bart van Zoelen
archiefbeeld. Beeld anp
archiefbeeld.Beeld anp

Voor het plan is veertien miljoen euro uitgetrokken. De helft komt van werkgevers en onderwijsinstellingen in de regio, de andere helft is subsidie van het ministerie van Sociale Zaken.

Daarmee is het de Amsterdamse variant van de sectorplannen waarmee minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) de werkloosheid probeert terug te dringen. Sinds het sociaal akkoord uit 2013 heeft hij 600 miljoen beschikbaar voor banenplannen van werkgevers en vakbonden.

Buitenlands talent
In de praktijk mikt het plan vooral op de techniek en de ict. Hoewel de jeugdwerkloosheid in Amsterdam is opgelopen naar 23 procent, lukt het bedrijven in deze sectoren niet om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. In de ict leidt dat er bijvoorbeeld toe dat Amsterdamse werkgevers talent uit het buitenland halen.

Vandaar dat ook omscholing onderdeel is van het plan. De Hogeschool van Amsterdam gaat 180 hoger opgeleiden zonder werk omscholen tot ict'ers op hbo-niveau. Met masterclasses bij onder meer IBM, Atos, KPN en Cisco worden de jongeren in minstens een half jaar voorbereid op een loopbaan in de ict.

Trainingsdagen
Binnen weer een ander onderdeel van het plan krijgen vijfhonderd vmbo-leerlingen die kiezen voor een technische vervolgopleiding, acht trainingsdagen bij bedrijven. De bedoeling is dat ze op die manier praktijkervaring opdoen, zodat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt.

Verder komen in de techniek zevenhonderd stageplaatsen beschikbaar. Achthonderd mbo-leerlingen krijgen beroepsgerichte cursussen.

Voor vierhonderd jongeren die langer dan een half jaar werkloos zijn, is een startersbeurs betaald, waardoor werkgevers ze voordelig een half jaar in dienst kunnen nemen. Nog eens zeshonderd jongeren kunnen intekenen op driedaagse ministages bij bedrijven waar kans is op werk.

De installatiebranche hoopt meer technisch talent voor zich te winnen door zeshonderd vmbo-leerlingen een introductiecursus installatietechniek te geven. Achthonderd mbo'ers krijgen cursussen voor gevorderden.
Verder bieden ook de logistiek en de horeca trainingsprogramma's aan.

Tweehonderd jongeren zonder diploma krijgen in twaalf weken een stoomcursus bouwtechniek. Voor 72 zzp'ers met een laag inkomen komen trainingen in ondernemersvaardigheden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden