Amsterdamse cultuurinstellingen op missie naar Parijs

Een Amsterdamse delegatie van 60 culturele instellingen en 25 creatieve ondernemers vertrekt op 7 februari met minister Ingrid van Engelshoven en wethouder Simone Kukenheim op cultuurmissie naar Parijs.

Het Parool
De missie duurt van 7 tot 9 februari. Beeld ANP
De missie duurt van 7 tot 9 februari.Beeld ANP

De missie moet de culturele samenwerking tussen de twee steden versterken, in het bijzonder nu de twee steden in 2018 en 2019 tijdens verschillende exposities en projecten samen gaan werken.

Onder anderen mensen van het Concertgebouw, het Rijksmuseum, OBA, Paradiso en Cinekid pakken hun tassen om twee dagen naar Parijs af te reizen. Maar ook 25 Amsterdammers die zich bezighouden met mode gaan mee, waaronder Bas Kosters, Johannes Offerhaus en Ajbilou Rosdorff.

Amsterdam en Parijs
In 2018 en 2019 hebben de twee steden verschillende samenwerkingen gepland. Zo organiseert het Petit Palais, in samenwerking met het Van Gogh Museum, de expositie 'Nederlanders in Parijs, 1789 - 1914'.

In februari en mei geeft het Koninklijk Concertgebouworkest haar jaarlijkse concerten in de Philharmonie de Paris.

Bij de Stadsschouwburg Amsterdam staat Brandhaarden 2018, een jaarlijks festival rondom een internationaal gezelschap, in het teken van het Parijse Théâtre des Bouffes du Nord.

Van 20 maart tot en met zondag 1 april zijn vijf verschillende producties van dit gezelschap te zien.

Stadsschouwburg Amsterdam slaat ook de handen ineen met gezelschap Théâtre de la Ville om verschillende voorstellingen in Parijs en Amsterdam op te voeren.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden