Amsterdamse College Club breidt uit in New York

De Amsterdamse College Club, een initiatief om jonge werkenden weer in de collegebanken te krijgen, begint in New York. Google, Facebook en Christie's doen mee.

Lorianne van Gelder
In New York zal NYU-hoogleraar Steven Koonin, die diende onder Obama, in het kantoor van Google de aftrap geven Beeld ANP
In New York zal NYU-hoogleraar Steven Koonin, die diende onder Obama, in het kantoor van Google de aftrap gevenBeeld ANP

College Club werd in 2012 opgericht door Frederique Lips (36), toen nog advocaat. Ze begon de collegereeks omdat ze niet alleen met rechten bezig wilde zijn, maar ook meer wilde weten over Griekse mythologie, politiek of geschiedenis. "Ik wilde weer met leeftijdsgenoten de schoolbanken in."

College Club biedt twee keer per week een college aan van gerenommeerde docenten voor een publiek van young professionals, zoals Lips zegt.

Netwerken
Behalve een avondcollege van anderhalf uur hebben de 'studenten' - het publiek bestaat uit advocaten, bankiers, reclamemakers en andere hoogopgeleiden tussen de 25 en 40 jaar - de kans gelijkgestemden te ontmoeten, een plek om te netwerken dus. De colleges kosten 30 euro per keer. Inmiddels heeft de College Club 5000 bezoekers per jaar.

De lessen - over onderwerpen als Trump, cybersecurity of architectuur - zijn op uiteenlopende plekken in de stad: van Vondel CS tot Eye, en van Van Gogh Museum tot Rijksmuseum. Docenten zijn mensen als Dick Swaab, Petra Stienen en Jan Peter Balkenende.

In New York zal NYU-hoogleraar Steven Koonin, die diende onder Obama, in het kantoor van Google de aftrap geven. Daarna volgt een college bij Christie's waar een ­veiling van impressionisten is.

Hoewel er online veel aanbod is van colleges en cursussen en de VS grossiert in alumniclubs, merkt Lips dat er veel interesse is voor het initiatief.

"Blijkbaar is er ­behoefte om gelijkgestemden te ontmoeten van diverse achtergronden, buiten een Harvard alumniclub of een advocatenvereniging."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden