Amsterdamse chef strijdt mee in culinaire topwedstrijd

De chef van Le Grand in Amsterdam, Joris Bijdendijk, zit bij de zes finalisten die vechten om de Bocuse d'Or Nederland, onderdeel van de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Bocuse d'Or Europe in mei 2014 en misschien daarna wel in de wereldfinale.

Archieffoto van de wedstrijd in een eerder jaar.Beeld anp

Zes talentvolle koks worden op 1 oktober door een vakjury beoordeeld op hun culinaire prestaties en werkwijze. Tijdens de wedstrijd mogen de deelnemers zich laten assisteren door een leerling-kok.

De winnaar gaat een zwaar traject in waarbij twee jaar onafgebroken ontwikkeld en getraind moet worden. Naast Bijdendijk zijn de finalisten
afkomstig uit Friesland, Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland.

In de jury zitten sterrenchef Jonnie Boer van de Librije in Zwolle, André van Doorn, patron cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede, Marc Gulick, patron cuisinier van Bilderberg Landgoed Lauswolt en Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu in hotel Okura.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden