Amsterdamse chef Onno Kokmeijer gaat koken voor KLM

Onno Kokmeijer, chef-kok bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gaat de maaltijden op de Europese vluchten in de European Business Class van KLM verzorgen.

Onno Kokmeijer verzorgt KLM's European Business Class maaltijden Beeld KLM

Kokmeijer ontwikkelt samen met zijn chef de cuisine Arjan Speelman de hoofdmaaltijden voor de lunch en het diner tijdens de langere Europese vluchten van en naar Amsterdam. De invulling van de maaltijden wisselt per winter- en zomerregeling. Passagiers krijgen aan de boord de keuze uit twee gerechten die wekelijks verschillen.

Afgelopen oktober maakte KLM al bekend dat de Amsterdamse driesterrenchef Jacob Jan Boerma verantwoordelijk wordt voor de maaltijden in de World Buisness Class op vluchten die vertrekken vanuit Amsterdam. Eerder werden maaltijden aan boord van KLM geserveerd van onder meer de chefs Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer.

Kokmeijer zwaait sinds 2003 de scepter in Ciel Bleu, het restaurant op de 23e etage van het Hotel Okura Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden