Amsterdamse 55-plussers fanatiek op zoek naar werk

Met z'n achthonderden kwamen ze naar de RAI, vandaag. Dat oudere werkzoekenden zo massaal komen opdraven voor een 'inspiratiedag', tekent hun honger naar een nieuwe baan, volgens het UWV.

Bart van Zoelen
Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

De uitkeringsinstantie had met gemak een nog grotere congreshal kunnen vullen. 'We hebben nog heel vaak 'nee' moeten verkopen,' zegt Peter Stoks van het UWV. Stoks is onder de indruk van de vasthoudendheid waarmee de 55-plussers maar blijven zoeken naar nieuw werk, terwijl ze soms al honderden keren vergeefs hebben gesolliciteerd.

Dat fanatisme hebben ze in deze regio nodig ook, zegt Ton Druijff van UWV Groot-Amsterdam. Van de universiteiten komen steeds weer nieuwe jongeren die zich verdringen om aan de slag te gaan zodra de economie maar een béétje aantrekt.

Wel is de arbeidsmarkt in en om Amsterdam wat diverser dan in veel andere regio's, zodat werkzoekenden kansrijker zijn. Maar van de werkzoekenden met een WW-uitkering zijn hier 6600 boven de 55. Dat is 23 procent van het WW-bestand in de regio, waarmee dat percentage iets lager ligt dan landelijk (26 procent).

Lees vandaag (26-11) meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden