Amsterdams college wil broekriem aanhalen

Archieffoto van burgermeester Job Cohen. Foto ANP Beeld
Archieffoto van burgermeester Job Cohen. Foto ANP

AMSTERDAM - Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) in een brief gevraagd ook voor gemeentebestuurders geen loonsverhoging door te voeren in de nieuwe cao. ''Wij vinden het onacceptabel om aan onze medewerkers te vragen de nullijn te hanteren, terwijl deze nullijn voor ons, de werkgevers niet geldt.''

Volgens wethouder Marijke Vos (Personeel en Organisatie), die de brief namens het stadsbestuur heeft verstuurd, kan en wil het college dit niet uitleggen aan de ambtenaren. Ze heeft eveneens gevraagd de verhoging van de eindejaarsuitkering van 5,4 procent naar 8,3 procent voor 2010 achterwege te laten.

De gemeenten en provincies willen dat in de nieuwe cao een nullijn wordt vastgesteld voor ambtenaren omdat er geen geld is voor een structurele verhoging. Dit tot grote frustratie van de vakbonden die een loonsverhoging eisen van 1,5 procent. De eerste acties hebben inmiddels plaatsgevonden, zo legden de Utrechtste vuilnismannen het werk neer en 'ontruimden' brandweermannen uit protest het gebouw van de Vereniging Nederlandse Gemeenten in Den Haag. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden