Amsterdammers gratis naar speciale preview in Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum nodigt Amsterdammers uit voor de voorvertoning van de tentoonstelling 'Wonen in de Amsterdamse School'. Iedereen die kan bewijzen een echte Amsterdammer te zijn, mag gratis naar binnen.

Marte van den Brink
Michel de Klerk, dressoir, ontwerp 1916-1917, uitv. 't Woonhuys, Amsterdam; Michel de Klerk, klok, 1914, uitv. vermoedelijk Willem Rädecker; Lambertus Zwiers, ontwerp voor behang, 1915-1917. Beeld Erik & Petra Hesmerg
Michel de Klerk, dressoir, ontwerp 1916-1917, uitv. 't Woonhuys, Amsterdam; Michel de Klerk, klok, 1914, uitv. vermoedelijk Willem Rädecker; Lambertus Zwiers, ontwerp voor behang, 1915-1917.Beeld Erik & Petra Hesmerg

In het Stedelijk is vanaf 9 april de nieuwe tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School te zien. De Amsterdamse School is een bekende bouw- en interieurstijl uit het begin van de vorige eeuw. De expressieve vormen en kleuren van deze stijl waren uniek in Nederland en ook internationaal van invloed.

De tentoonstelling biedt een overzicht van interieurontwerpen van de Amsterdamse School: meubelen, lampen, klokken, keramiek, textiel en grafische toepassingen als behang. Met meer dan 500 bijzondere ontwerpen is Wonen in de Amsterdamse School volgens het Stedelijk de grootste tentoonstelling over het interieur van de Amsterdamse School ooit.

Exclusief voor Amsterdammers
Amsterdammers hebben de mogelijkheid om, een dag voordat de tentoonstelling opent voor het grote publiek, gratis de expositie te bezoeken.

"Een tentoonstelling over de Amsterdamse School in een Amsterdams museum, Amsterdamser kan bijna niet. Als Amsterdammer heb je zoveel om trots op te zijn dat we een speciale avond voor Amsterdammers wilden organiseren," aldus woordvoerder van het Stedelijk Marie-José Raven.

De speciale preview voor inwoners van de stad is vrijdag 8 april van 16.00 uur tot 22.00 uur. Amsterdammers kunnen die dag de tentoonstelling bekijken, op de foto in een kamer in de stijl van de Amsterdamse School, meedoen aan een workshop of iets drinken in de bar die de hele avond open blijft.

Om deze dag enigszins exclusief te houden moeten bezoekers wel bewijzen dat ze echt Amsterdammers zijn. Dit kan natuurlijk door met je paspoort te laten zien dat je in Amsterdam bent geboren, maar ook door bijvoorbeeld een tatoeage van Ajax of Amsterdam te tonen.

Bezoekers mogen zelf bepalen hoe ze dit bewijzen, zolang het maar aantoont dat je een Amsterdammer bent.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden