Buis

Amsterdammer 'eist Noordpool op' om Russen te jennen

De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Vandaag: Boris Lange van Lifehunters TV probeert de Russen te jennen op de Noordpool.

Het is de zoveelste stunt van de jonge Amsterdammer, die er een hobby van heeft gemaakt om met gekke filmpjes in de aandacht te komen. Laatst ging Lange nog uit in Amsterdam met een kameel, in het verleden probeerde hij oudjes te versieren en gaf hij zwervers zomaar een smak geld.

In tegenstelling tot zijn andere filmpjes, die hij puur lijkt te maken met het oog op effectbejag, heeft 'Dutch Boy Conquers The North Pole' wat meer inhoud. Als we het filmpje mogen geloven, reist Lange met twee anderen van Lifehunters TV af naar de Noordpool om het gebied 'terug te eisen' van de Russen. Die hebben een stuk land geclaimd bij de VN met het oog op gas- en oliewinning. Precies op de plek waar de Russen in 2007 een vlag plantten, wil de Amsterdammer de Hollandse vlag plaatsen.

Ongeschikt voor barre tocht
Zijn barre tocht via boot, hondenslee en sneeuwscooter naar het gebied (met een geweer op zijn rug) is fraai in beeld gebracht en je krijgt zowaar sympathie voor Lange, die naarmate de reis vordert steeds bleker en bibberiger wordt. Een inwoner van het ijskoude Svalbard merkt nog fijntjes op: 'Die jongen lijkt me niet geschikt voor zo'n tocht.'

Dat het Lange uiteindelijk lukt om de Hollandse vlag toch te plaatsen (na vijf barre dagen) is niet helemaal een verrassing. De spoiler wordt al weggegeven in de titel van het filmpje.

Of het ook echt de plek is waar de Russen acht jaar geleden hun vlag plantten, dat zullen we nooit zeker weten. Die ligt inmiddels op zo'n 4200 meter diepte. Bovendien weet je het maar nooit met de mannen van Life Hunters TV.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden