Amsterdam wil geld zien voor extra werk door pgb-chaos

Amsterdam en Groningen willen geld zien van het ministerie van Volksgezondheid voor de aanhoudende chaos met de persoonsgebonden budgetten (pgb's).

Staatssecretaris Martin van Rijn Beeld ANP
Staatssecretaris Martin van RijnBeeld ANP

De gemeenten moeten veel extra werk verrichten om de duizenden gedupeerden bij te staan. Ze eisen daarvoor in ruil straks niet alleen hun meerkosten terug door voorgeschoten budgetten, maar verwachten ook een eerlijke compensatie.

Zo benadert Amsterdam zelf gedupeerden en biedt ze hulp aan als de Sociale Verzekeringsbank (SVB) hun problemen niet oplost. De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg verwacht dat zijn ambtenaren dit de komende maanden moeten blijven doen, omdat nog steeds honderden Amsterdammers ten onrechte geen zorggeld hebben ont­vangen.

Hij kondigt aan met staatssecretaris Martin van Rijn in gesprek te gaan over een vergoeding van al het extra werk voor zijn gemeentediensten. De Groningse D66-wethouder Ton Schroor sluit zich daarbij van harte aan, laat zijn woordvoerder aan deze krant weten.

'Wanhopig'
'Om wanhopig van te worden,' zo omschrijft Elly de Wey (56) de situatie in Het Parool. Het duurt nog vijf tot tien dagen voordat de zorgverleners worden uitbetaald, beloofde staatssecretaris Martin van Rijn vorige week. De Wey krijgt nog €7600 euro. Het Parool blijft de rekening van haar en een andere pgb-gedupeerde volgen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden