Update

Amsterdam verwijdert Loesje-posters over Friso

De gemeente Amsterdam laat Loesje-posters verwijderen met een tekst over prins Friso, Koninginnedag en comazuipen. 'Het is een smakeloze actie en volkomen ongepast', liet wethouder Freek Ossel (openbare ruimte) vandaag via zijn woordvoerder weten.

ANP
null Beeld

De wethouder heeft alle stadsdelen gevraagd de posters voor Koninginnedag te laten verwijderen door de reinigingsdiensten.
De Amsterdamse afdeling van het fictieve meisje Loesje had in de hoofdstad posters opgehangen met de tekst 'Ter ere van Friso. Dat wordt weer comazuipen op Koninginnedag'. De posters zijn ondertekend door 'het broertje van Loesje'.

Het was een eigen actie van het Loesje-kantoor in Amsterdam, dat onafhankelijk opereert van het hoofdkantoor van Loesje in Arnhem. Die zegt te balen van de posters in de hoofdstad. 'We staan er niet achter en vinden het negatief', aldus een woordvoerder van het hoofdkantoor. 'Het past niet bij de positief-kritische boodschappen die we de afgelopen 28 jaar hebben uitgedragen.'

Loesje heeft zich via haar website al verontschuldigd voor de actie in Amsterdam. 'Soms gaat het mis. Maar ik heb het ook niet in de hand. Sorry daarvoor.' Volgens de woordvoerder is ook de Amsterdamse afdeling zelf al begonnen met het verwijderen van de posters.

Prins Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht. Hij liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op en komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn. Sinds begin maart ligt hij in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Zijn echtgenote prinses Mabel zal niet aanwezig zijn op Koninginnedag.

null Beeld Loesje.nl
Beeld Loesje.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden