Amsterdam sluit minder prostitutieramen, 'gemeentebordeel' gaat door

Van de 83 ramen die in het kader van project 1012 gesloten zouden worden, blijft de helft open. Het bordeel dat de gemeente opstart waar vrouwen de dienst uitmaken gaat wel door. Dat maakte burgemeester Eberhard van der Laan vandaag bekend.

Roelf Jan Duin
Het bordeel dat de gemeente opstart waar vrouwen de dienst uitmaken gaat wel door. Beeld Marc Driessen (www.marcdriessen.com)
Het bordeel dat de gemeente opstart waar vrouwen de dienst uitmaken gaat wel door.Beeld Marc Driessen (www.marcdriessen.com)

In het coalitieakkoord is vastgelegd dat minder geld besteed wordt aan het opkopen van panden in het Wallengebied. Met name coalitiepartij D66 hamerde op het stopzetten van de aankoop, waar onder voormalig wethouder Lodewijk Asscher mee begonnen werd. 126 ramen waren al opgekocht door de gemeente, nog 83 stonden op de nominatie om gesloten te worden. Ongeveer 40 daarvan blijven nu open.

Het plan van de gemeente om een bordeel te starten waar sekswerkers zelf de baas zijn gaat wel door. Begin dit jaar kondigde Van der Laan aan een haalbaarheidsonderzoek te starten naar een dergelijk bordeel.

Vandaag blijkt dat 'Eigen Raam', zoals het project heet, door kan gaan. Er is een private partij gevonden die eigenaar van de panden aan de 4 Oudezijds Achterburgwal en de Boomsteeg wil worden. Daarmee komt de gemeente na opening op afstand te staan. Ook blijken voldoende vrouwen geïnteresseerd om te gaan werken in het bordeel, dat gerund wordt door sekswerkers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden