Lezersbrief

'Amsterdam moet PostNL terecht laten wijzen'

Het verdwijnen van brievenbussen raakt vooral degenen die afhankelijk zijn van post. Pak daarom PostNL aan, schrijft Paroollezer Lex Mante in deze ingezonden brief.

null Beeld anp
Beeld anp

Er zijn vast wel meer bewoners die het jammer vinden dat er brievenbussen uit hun buurt zijn verdwenen. Dat geldt niet alleen voor Amsterdam, maar voor het hele land.

Het is raar dat PostNL vindt dat er voldoende dekking is: als er op maximaal één kilometer afstand een brievenbus staat, is dat heen en terug dus twee kilometer.

Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, is dat een onoverkomelijke afstand. Ouderen zijn veelal niet actieve e-mailers, zij zijn juist de brievenschrijvers.

PostNL gedraagt zich als een monopolist. Het zal merken dat door deze actie het aantal brieven snel zal af­nemen. Het is een overheidstaak om erop toe te zien dat er een goed post­bedrijf is, zoals ook de infrastructuur een overheidsaangelegenheid is.

Amsterdam moet er in Den Haag op aandringen dat PostNL terecht wordt gewezen. Desnoods moet er weer een lokale postdienst worden opgestart. Vroeger, rond 1950, had Amsterdam zijn eigen postbedrijf met brievenbussen achterop de tram.

Lex Mante, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden