Amsterdam maakt promotie Wallen 'eerlijker'

De gemeente Amsterdam gaat al haar promotiemateriaal nakijken op al te rooskleurige aanprijzing van de Wallen als toeristische trekpleister. Dit naar aanleiding van de oproep van de CDA-fractie in Amsterdam die vindt dat de stad moet stoppen met 'de promotie van prostitutie' op de Wallen.

Redactie
© anp Beeld
© anp

Dat meldt Binnenlands Bestuur op zijn website.

Op een aantal (Engelstalige) websites van de gemeente worden toeristen op de rosse buurt gewezen als een spannend en opwindend gebied. Dat, terwijl de stad al jaren bezig is de misstanden in het gebied aan te pakken. Het CDA stelde daar vragen over aan wethouder Lodewijk Asscher.

Asscher gaf het CDA gelijk en zei te willen streven naar een meer uitgebalanceerde promotie waarbij de problemen van het gebied ook worden genoemd. 'We zijn bezig misstanden in het gebied aan te pakken, daar past reclame met het accent op de rosse karakter van de buurt niet bij', aldus Asscher.

Afschaffen van promotie voor de Wallen is niet aan de orde volgens een woordvoerster van de wethouder. 'Los van de misstanden blijft het stedenkundig en historisch natuurlijk een prachtig gebied met veel oude straatjes, prachtige gevels en mooie pleinen. Dat willen we internationaal graag als trekpleister onder de aandacht brengen. Zolang we dat maar op een eerlijke manier doen kan niemand daar iets op tegen hebben'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden