Amsterdam is 24,5 miljoen kwijt en stopt met zoeken

Na het uitpluizen van de boekhouding heeft Amsterdam een bedrag van 24,5 miljoen niet kunnen terugvinden. De kans is klein dat dit nog wordt gelokaliseerd, meldt het stadsbestuur vrijdag.

Malika Sevil
De kans is klein dat de miljoenen nog worden gelokaliseerd, meldt het stadsbestuur vrijdag. Beeld Mats van Soolingen
De kans is klein dat de miljoenen nog worden gelokaliseerd, meldt het stadsbestuur vrijdag.Beeld Mats van Soolingen

De kans is heel klein dat het geld nog wordt gelokaliseerd, zo meldt het stadsbestuur. Het geld is kwijtgeraakt bij het overhevelen van budgetten en het 'ontvlechten' van het gemeentelijke apparaat. De organisatie is volledig op de schop genomen vanwege het opheffen van de stadsdelen, het samenvoegen van enkele diensten en een nieuwe wijze van administreren en begroten.

De miljoenen zijn dus niet echt verdwenen, de gemeente heeft alleen geen idee in welk potje het geld zit. Bij de herverdeling van 1,3 miljard euro is van ongeveer vijf procent niet duidelijk waar het is gebleven.

De raad heeft het college aangespoord om voor 16 maart helder te krijgen waar het geld terecht is gekomen. De raad wilde dit snel geregeld hebben zodat diensten en stadsdeelorganisaties niet langer in onzekerheid hoeven te zitten over de budgetten van 2016.

Einde aan de zoektocht
Om verdere vertraging te voorkomen en omdat het maar de vraag is of die 24,5 miljoen überhaupt worden teruggevonden in de boeken, heeft het stadsbestuur ervoor gekozen om een punt te zetten achter de zoektocht naar het geld.

De niet gevonden 24,5 miljoen euro wordt als 'kosten bedrijfsvoering' evenredig verdeeld over alle gemeentelijke diensten.

De financiën zijn zodanig op orde gebracht dat de fout niet meer kan gebeuren, stelt de gemeente.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden