Amsterdam International Community School krijgt nieuw gebouw

De Amsterdam International Community School (AICS) krijgt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, een nieuw en groter gebouw. Dat zou voor de snel groeiende internationale school niet ongelegen komen.

Bien Borren
Het huidige gebouw van de Amsterdam International Community School. Beeld Google Street View
Het huidige gebouw van de Amsterdam International Community School.Beeld Google Street View

In een brief aan de raad licht wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) het belang van een nieuw gebouw voor AICS toe. 'De gemeente Amsterdam wil ieder kind de beste kansen voor de toekomst bieden, en dat begint bij een goed beschikbaar onderwijsaanbod.'

Zestig nationaliteiten
De AICS is op dit moment de enige publiek bekostigde school voor internationaal onderwijs in Amsterdam. Duidelijk mag wezen dat de school niet om leerlingen verlegen zit. Waar de school in Zuid in 2003 begon met een leeg schoolgebouw, staat de teller dertien jaar later op ruim duizend leerlingen in de leeftijd van vier tot achttien jaar, verdeeld over maar liefst zestig nationaliteiten.

Ook de komende jaren zullen internationale scholen in Amsterdam en omstreken niet met lege klaslokalen kampen. In 2015 kozen honderdveertig buitenlandse bedrijven voor Amsterdam als nieuwe plaats van vestiging. Behalve een aangenaam fiscaal klimaat, verwachten werkgevers voor hun werknemers en gezinnen een plezierige plaats om te leven. Dat betekent onder andere meer goed onderwijs.

Wachtlijsten
De meeste internationale scholen in Amsterdam, zowel privaat als openbaar, kampen momenteel met wachtlijsten. Het nieuwe gebouw van de AICS moet aan die nood tegemoetkomen.

Waar het nieuwe gebouw komt, kan de woordvoerder van Kukenheim nog niet vertellen. Eerst moet de raad nog met het voorstel van het college instemmen, vervolgens worden de buurtbewoners op de hoogte gesteld en pas dan wordt de nieuwe locatie bekendgemaakt.

Wanneer de bouw van het nieuwe schoolgebouw start, is zodoende ook nog niet bekend. De raad stemt waarschijnlijk woensdag of donderdag over het voorstel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden