Amsterdam-Centrum bezuinigt miljoenen

Het stadsdeel staakt het 'live' bespelen van de carillons van de Westerkerk, de Oude Kerk, de Zuiderkerk en de Munt. Foto ANP Beeld
Het stadsdeel staakt het 'live' bespelen van de carillons van de Westerkerk, de Oude Kerk, de Zuiderkerk en de Munt. Foto ANP

AMSTERDAM - Met onder meer hogere tarieven voor het ophalen van vuilnis en parkeervergunningen houdt stadsdeel Centrum de begroting voor 2011 op orde.

Uit het vandaag verschenen document blijkt dat het stadsdeel de komende jaren miljoenen bezuinigt. In 2014 gaat het zelfs om meer dan 12 miljoen. Een parkeervergunning voor een jaar kost in 2011 383 euro, tegen 365 euro nu. De afvalstoffenheffing voor een alleenstaande gaat van 221 naar 228 euro.

Centrum snijdt in eigen vlees door te bezuinigen op de inhuur van externen, halvering van de onkostenvergoeding van de stadsdeelbestuurders en het verminderen van het aantal vergaderingen. De plannen voor het op de schop nemen van de Leidsebuurt worden versoberd. Het stadsdeel gaat eigen vastgoed verkopen en hoopt hiermee vier ton binnen te halen.

Het stadsdeel staakt het 'live' bespelen van de carillons van de Westerkerk, de Oude Kerk, de Zuiderkerk en de Munt, wat nu nog wekelijks gebeurt. De beiaardiers worden vanaf 2014 incidenteel ingehuurd voor wijziging van de melodieën, wat een bezuiniging van 55.000 per jaar oplevert.

Centrum maakt extra geld vrij voor onder andere duurzaamheid en de lokale economie. Ook in 2011 worden straatcoaches ingezet. Het cameratoezicht op de Wallen de Nieuwendijk wordt mogelijk gestaakt. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden