Amstelveen wil af van Schipholparkeerders

Amstelveen wil af van de betaalde parkeerterreinen in de gemeente voor reizigers die gebruik maken van de luchthaven Schiphol. Het gemeentebestuur werkt aan een zogeheten paraplubestemmingsplan waarmee het Schipholparkeren in heel Amstelveen wordt tegengegaan.

Patrick Meershoek en Priscilla Tienkamp
Parkeren in Amstelveen is een stuk goedkoper dan op de parkeerterreinen van Schiphol. Beeld anp
Parkeren in Amstelveen is een stuk goedkoper dan op de parkeerterreinen van Schiphol.Beeld anp

Amstelveen wint snel aan populariteit als parkeerplaats, sinds de buurgemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer maatregelen hebben getroffen tegen de komst van nieuwe, grootschalige parkeervoorzieningen.

Met name op de bedrijventerreinen in de gemeenten rondom Schiphol schieten de parkeervoorzieningen als paddestoelen uit de grond. Het gaat om terreinen voor soms wel zeshonderd auto's.

De gebruikers betalen voor hun parkeerplaats enkele euro's per dag, een stuk minder dan op de luchthaven zelf. Verwacht wordt, dat de vraag naar betaalbare parkeerplaatsen in de omgeving alleen maar zal toenemen.

Het bestuur vreest dat Schipholparkeren door de 'verrommelde uitstraling' van geparkeerde auto's het geplande bedrijventerrein De Loeten minder aantrekkelijk maakt voor bedrijven die zich hier mogelijk willen vestigen. Om te voorkomen dat bedrijven door een plaatselijk verbod hun heil elders in de gemeente zoeken, wil de gemeente het verbod door heel Amstelveen doorvoeren.

Het plan wordt op 19 januari in de raadscommissie besproken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden