Amstel Hotel opent luxe 'A Bar'

Een in koper en marmer uitgevoerde bar, klassieke cocktails met een '2.0 twist' en uitzicht over de Amstel. Voor wie niet per se wil overnachten in het Amstel Hotel maar wel op zoek is naar het luxe uitgaansgevoel is er sinds vrijdagavond een nieuwe plek om te ontdekken met de opening van de 'A Bar'.

Het interieur van de A Bar.Beeld A Bar

'Barrel aged cocktails en een Gentlemen's Afternoon tea' zijn te vinden in de nieuwe horecagelegenheid. Manager Niels van Horssen en zijn team hebben geprobeerd het standaard cocktailmenu nieuw leven in te blazen. Zo kan men kiezen voor de naar lavendel geurende 'A bar' versie van Jerry Thomas' klassieke Gin Flip. Aan de rand van het glas hangt een eierschaaltje gevuld met sinaasappelbitter. 'Zo kan de gast zelf naar smaak toevoegen,' aldus Niels.

Voor het eten zorgt Executive Chef Rogér Rassin met zijn 'no nonsens food'. Naar eigen zeggen niet verfijnd, maar beslist ook niet rommelig gepresenteerd. De borrelhapjes variëren van vertrouwd tot exclusief. Bitterballen met Zaanse mosterd, sappige oesters of een plankje met ossenworst. Daarbij zijn ook stukken van de door Rogér Rassin zelf bedachte Amstelkaas met VOC kruiden te vinden, gemaakt door kaasmeester Mirjam van Hest.

Trendwatcher Vincent van Dijk stelde eerder dat Amsterdam achterloopt op andere wereldsteden als het gaat om het aantal hotelbars waar luxe drankjes worden geserveerd. 'Mensen willen tegenwoordig liever één goed glas alcohol dan tien lauwe biertjes'.

De A Bar is dagelijks geopend van 12.00 tot 01.00

Het terras van de A Bar.Beeld A Bar
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden