Ambulance Amsterdam betaalde manager 263.000 per jaar

Ambulance Amsterdam heeft in 2014 bijna 8 ton uitgegeven aan interim-managers. Een manager kreeg maar liefst 263.000 euro per jaar. Dat stelt vakbond FNV Zorg en Welzijn op basis van documenten die de bond in handen heeft gekregen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Vakbondsbestuurder Fred Seifert is woedend. In 2014 was er volgens hem geen geld voor nieuw materiaal of meer collega's om de werkdruk te verlagen, terwijl dus wel geld was voor dure managers. 'Dat is heel zuur.'

De ambulancemedewerkers voeren al zes weken actie voor een loonsverhoging, werkzekerheid en een aanpak van de hoge werkdruk. Over Ambulance Amsterdam komen al sinds eind 2013 slechte berichten naar buiten. Medewerkers klaagden over verouderde apparatuur, een hoge werkdruk en een tekort aan ambulances.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zag geen problemen, maar in december 2014 constateerde de Inspectie SZW wél overtredingen. De werkdruk is te hoog en aan de eisen op het punt van arbeids- en rusttijden wordt niet voldaan, aldus de inspectie.

De directie van de ambulancedienst beloofde daarop beterschap en kondigde aan te zullen bekijken hoe het geschonden vertrouwen tussen directie en medewerkers kan worden hersteld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden