'Amanda Knox is en blijft een fantastische actrice'

Patrick Lumumba, de nu 38-jarige Congolese barman die door Amanda Knox aangewezen werd als de moordenaar van Meredith Kercher, noemt de Amerikaanse een 'fantastische actrice'. Hij bracht twee weken in de cel door na de beschuldiging van Knox, maar werd vrijgelaten nadat bleek dat de Amerikaanse studente dat verhaal had verzonnen.

Amanda Knox. Beeld bruno
Amanda Knox.Beeld bruno

'Ik ben erg kwaad', vertelt Lumumba aan de Daily Mail. 'Toen ik het vonnis hoorde, was ik gechoqueerd. Ik heb altijd gezegd dat Amanda een fantastische actrice is en dat zal ze altijd blijven. Meredith was het eerste slachtoffer in deze zaak en ik het tweede. Door haar valse beschuldigingen ben ik mijn inkomen kwijt. Ik heb geen baan meer, ik heb niks.'

Amanda Knox (24) en haar ex-vriend Raffaele Sollecito (27) werden vorige week in Perugia vrijgesproken van de seksmoord op Kercher in november 2007 wegens gebrek aan bewijs. Knox werd echter wél veroordeeld voor laster tegenover Lumumba.

Liefde

Sinds haar terugkeer in de VS en haar persconferentie op de luchthaven van Seattle is Knox niet meer in het publiek verschenen. In tegenstelling tot zijn voormalige vriendin heeft Sollecito nog niet gereageerd op zijn vrijspraak. Volgens zijn vader heeft hij wel verschillende aanbiedingen op zak om zijn versie van het verhaal uit de doeken te doen, maar is hij voorlopig op geen enkele aanbieding ingegaan.

Sollecito en Knox zouden nog niet met elkaar gesproken hebben sinds ze zijn vrijgelaten. Of de twee nog verliefd zijn, wilde vader Sollecito niet zeggen. 'Daar bemoei ik me niet mee, dat is tussen hem en Amanda. Ik weet dat hij haar verschillende keren heeft geschreven vanuit zijn cel, maar het lijkt me sterk dat er van liefde nog sprake is.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden