Almere wil organisatie Floriade 2022 doorzetten

De gemeente Almere houdt vooralsnog vast aan een Floriade in 2022. In een brief aan de raad laat het college weten later in de maand met een definitief voorstel te komen over het doorgaan van de internationale tuinbouwtentoonstelling.

Artist's impression van hoe de entree van de Floriade 2022 eruit moet komen te zien. Beeld -
Artist's impression van hoe de entree van de Floriade 2022 eruit moet komen te zien.Beeld -

Daarmee volgt het college het advies van verkenner Harry van Dorenmalen. Die sprak de afgelopen weken in opdracht van het stadsbestuur met alle betrokken partijen over de mogelijkheden om in tijden van corona een succesvol evenement te organiseren.

Volgens Van Dorenmalen kan de Floriade in 2022 worden gehouden, op voorwaarde dat op korte termijn duidelijkheid komt over de financiën en de ambities. Ook moet de samenwerking tussen gemeente en uitvoerende organisatie worden verbeterd.

Uitstel of afstel kost miljoenen

Het college wijst erop dat andere opties veel geld kosten. De kosten van het afblazen van de Floriade kunnen oplopen tot ruim 10 miljoen euro, bovenop de 35 miljoen die de gemeente tot nog toe in het evenement heeft gestoken. Wordt de Floriade 2022 uitgesteld, dan kunnen de extra kosten zelfs oplopen tot 35 miljoen euro.

Het college wil de komende twee weken onderzoeken of aan de voorwaarden uit het advies kan worden voldaan. Als de uitkomst positief is, gaat het licht voor de Floriade definitief op groen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden