Update

Alles staat een minuut stil om 12 uur

Op alle overheidsgebouwen in heel Nederland hangen maandag de vlaggen halfstok. Dat is een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. En in de hele Europese Unie wordt maandag om 12 uur een minuut stilte in acht genomen.

null Beeld anp
Beeld anp

Nederland staat ook stil om 12.00 uur. Treinen rijden niet en de publieke televisie- en radiozenders houden een minuut stilte, evenals regionale omroepen.

Ook op Schiphol is er een minuut stilte. Het vliegverkeer wordt deels stilgelegd. Vluchten die aan de grond staan starten niet, inkomende vliegtuigen zullen wel gewoon landen, aldus luchtverkeersleiding Nederland. Gezien de drukte is het veiligheidsrisico te groot om het verkeer helemaal plat te leggen. Ook wordt de verkeerstoren in de Franse driekleur aangelicht en hangen vlaggen halfstok.

Rijkswaterstaat wijst weggebruikers erop dat stilstaan op de vluchtstrook niet veilig is. 'Zoek tijdig een parkeerplaats op', luidt het advies aan weggebruikers die mee willen doen aan de 1 minuut stilte.

Openbaarvervoerbedrijven in verschillende steden doen ook mee aan het stiltemoment. Zo hebben het GVB in Amsterdam, de RET in Rotterdam en de HTM in Den Haag laten weten het materieel stop te zetten uit respect voor de slachtoffers in Parijs. Ook staan alle treinen en bussen van Arriva om 12.00 uur een minuut stil.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden