Alleen nog zwemmen met speciaal pasje in De Mirandabad

Stadsdeel Zuid is akkoord met de invoering van een zwembadpas voor het De Mirandabad. De zwembadpas wordt ingevoerd om de veiligheid in het zwembad te verbeteren.

Het De Mirandabad Beeld Jean-Pierre Jans (www.jeanpierrejans.nl)
Het De MirandabadBeeld Jean-Pierre Jans (www.jeanpierrejans.nl)

Regelmatig vinden er ongeregeldheden plaats in het zwembad, volgens zowel het stadsdeel als het zwembad zelf. 'Het gaat dan om onacceptabel gedrag zoals bedreigingen, diefstal, geweldpleging en (sexuele) intimidatie,' meldt een woordvoerder van het stadsdeel.

Stadsdeel Zuid vindt de invoering van de zwembadpas een krachtig instrument om overlast terug te dringen. Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar: 'Er komen hier ruim 350.000 bezoekers per jaar. Helaas worden we ook geconfronteerd met bezoekers die zich niet gedragen. Om die te weren voeren we de zwembadpas in.'

De zwembadpas is vanaf 1 mei verplicht voor bezoekers van 14 jaar en ouder en komt in de plaats van de legitimatieplicht in het De Mirandabad. De pas is vanaf maandag 17 maart gratis te verkrijgen bij de kassa van het zwembad. Aanvragers dienen zich hierbij éénmalig te legitimeren. De pas dient tevens als toegangsbewijs en komt in de plaats van het papieren kaartje.

Bezoekers die uitsluitend in de zomer het De Mirandabad bezoeken, wordt geadviseerd om nu vast de zwembadpas aan te vragen. Dit voorkomt lange wachttijden aan de kassa in de zomer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden