Update

Alle werknemers Odfjell blijven in dienst

Alle bijna 350 werknemers bij tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam blijven in dienst van het bedrijf. Nu het bedrijf volledig is stilgelegd, verdwijnen er geen banen. 'We hebben juist nu iedereen heel erg hard nodig', aldus de woordvoerder van het bedrijf.

null Beeld anp
Beeld anp

De provincie Zuid-Holland verklaarde eerder dat het wel 2 jaar kan duren voordat het bedrijf weer volledig draait. Odfjell kan stap voor stap wel weer gaan werken met de tanks die door de autoriteiten zijn goedgekeurd. Wanneer dat is, blijft vooralsnog onduidelijk. 'Wij hopen zo snel mogelijk', aldus Odfjell.

De werknemers richten zich komende maanden op het inspecteren van onder meer opslagtanks, het onderhoud ervan en het keuren. 'Dan hopen we op een gegeven moment weer operationeel te worden. We hebben immers ook tankputten van nog geen 3 jaar oud. We hopen dat die zo snel mogelijk worden goedgekeurd', aldus de woordvoerder van Odfjell.

Het bedrijf levert nu continu informatie aan bij de autoriteiten. Die moet leiden tot het weer in gebruik nemen van tanks. De Milieudienst Rijnmond (DCMR) gaat met de andere inspectiediensten per tank de veiligheid en werking van de koel- en bluswatervoorzieningen beoordelen. Ook wordt per tank de conditie van de tank zelf beoordeeld, stelt de milieudienst.

'De DCMR en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houden strikt vast aan één protocol voor ingebruikname van tanks. Dit protocol houdt in dat Odfjell de tanks pas weer in gebruik mag nemen als voldaan wordt aan de strikte eisen - aan te tonen door middel van live tests per tank - voor de blus- en koelsystemen en de integriteit van de tanks', aldus de DCMR.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden