Alle specialisten onder één dak

AMSTERDAM - Amsterdam krijgt een dierenziekenhuis, compleet met dierenarts specialisten - een soort chirurgen, een spoedkliniek, intensive care en operatiekamers. Het ziekenhuis draait 24 uur per dag, zeven dagen in de week.Momenteel zoeken de initiatiefnemers naarstig naar een geschikt pand. Dan komen alle dierenarts specialisten van Amsterdam en de Spoedkliniek bij elkaar in één gebouw. De naam is er al: Medisch Centrum voor Dieren.

Het dierenziekenhuis, dat als alles volgens plan verloopt volgend jaar begint, is een initiatief van de Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam en de Dierenarts Specialisten Amsterdam - die momenteel in een gebouw aan de Weesperzijde zitten - en het Diergeneeskundig Orthopedisch Centrum Amsterdam in Zuid.

Het grote voordeel van een ziekenhuis met alle specialisten onder een dak zijn 'de korte lijnen', zegt Roelof Maarschalkerweerd, orthopedisch dierenchirurg. ''Als ik een hond met een gebroken poot behandel en ik zie dat het niet goed gaat met zijn oog, dan kan ik er meteen een specialist van oogheelkunde bij halen.''

Er komen afdelingen dermatologie, interne geneeskunde, oogheelkunde, weke-delenchirurgie, radiologie, orthopedie en spoed. In het ziekenhuis komen dertien dierenchirurgen en ruim zeventig medewerkers te werken .

Dankzij de gedeelde kosten kunnen de specialisten ook makkelijker nieuwe medische apparatuur aanschaffen. Het is een uniek project, alleen de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht is vergelijkbaar.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden