Al tien dagen in een hotel door asbestwolk

Aadel Boukharssa liep vorige week in wooncomplex Louweshoek zo een wolk asbest in. Hij bivakkeert al tien dagen in een hotel.

Jiri Haanen
Aadel Boukharssa Beeld Dida Mulder
Aadel BoukharssaBeeld Dida Mulder

Om half tien 's ochtends liep Aadel Boukharssa (36) nietsvermoedend de deur uit. Hij hoorde het geluid van een slijptol, maar dacht dat het bij de buren vandaan kwam. Buiten belandde hij in een wolk van asbest, veroorzaakt door het wegslijpen van een gevelplaat. De saneringswerkzaamheden werden onmiddellijk stilgelegd door Woonzorg, eigenaar van het gebouw.

Vijftien seconden
'Twee mannen van sloopbedrijf Van der Bel waren aan het werk,' zegt Boukharssa, voorzitter van de bewonerscommissie. 'Ze droegen beschermende kleding en hadden kappen over hun hoofd. Net astronauten eigenlijk. De man met de slijptol reageerde panisch en ik hoorde geschreeuw: 'Niet inademen! Niet inademen!' Achteraf gaven ze geen advies wat ik het beste kon doen. Ik ben zeker vijftien seconden blootgesteld aan asbestvezels en er is van alles mijn woning binnengewaaid.'

Waarom het saneringsbedrijf eerder was begonnen met de werkzaamheden, is onbekend. Boukharssa vermoedt dat ze te vroeg arriveerden en alvast zijn woning wilden meepakken. Sinds het incident verblijft hij in hotel Artemis aan het John M. Keynesplein, op kosten van Woonzorg. Hij ontvangt honderd euro per dag om in zijn levensonderhoud te voorzien.

De nabije toekomst is onzeker. 'Ik loop al dagen rond in dezelfde kleren. Ik mocht niets uit huis meenemen. Misschien slaap ik nog maanden in dit hotel. Het voelt nooit als thuis.'

Lees vandaag (18-1) meer in Het Parool: 'Aan deze loterij wil je niet meedoen'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden