Al 500 Duitse telefoontjes zaak-Maddie McCann

Een oproep in het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY...Ungelöst heeft tot nu toe zo'n 500 tips over de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann opgeleverd.

De Britse hoofdinspecteur Andy Redwood in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine. Beeld anp
De Britse hoofdinspecteur Andy Redwood in het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine.Beeld anp

Na eerdere oproepen op de Britse en Nederlandse televisie vroegen ouders Kate en Gerry McCann woensdagavond het Duitse publiek om zich te melden als ze in mei 2007 in het Portugese kustplaatsje Praia da Luz waren geweest, of een van de drie mannen op compositietekeningen herkenden.

Ook over twee collectanten die rond Madeleines verdwijning in haar buurt waren, werd informatie gevraagd. Het Duitse programma trok 7,26 miljoen kijkers en was daarmee verreweg het best bekeken Duitse tv-programma van de avond. Of de telefoontjes van het publiek ook bruikbare informatie bevatten, is volgens een woordvoerder van het programma nog niet duidelijk.

Reconstructie
Het Britse opsporingsprogramma Crimewatch zond maandag een bijna 25 minuten durende reconstructie van de zaak uit. In totaal 7,3 miljoen Britten zagen de uitzending en belden en e-mailden in totaal meer dan 1000 tips door. De samenvatting dinsdag in het Nederlandse programma Opsporing Verzocht heeft tot nu toe 300 telefoontjes en mails opgeleverd.

De Britse politie schakelde de hulp van Nederlandse en Duitse televisie in, omdat er ten tijde van Madeleines verdwijning veel vakantiegangers uit die landen in Praia da Luz waren. De Metropolitan Police heeft echter nog lang niet elke toerist gesproken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden