Akkoord politie-cao

DOORN - De politievakbonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Dat heeft bemiddelaar Doekle Terpstra bekendgemaakt na twee dagen van intensieve onderhandelingen. ''We zijn eruit.''Terpstra wilde direct na afloop van de onderhandelingsronde niet inhoudelijk ingaan op het resultaat van zijn bemiddeling. Hij zal minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) woensdagochtend inlichten. Daarna worden details van de overeenkomst openbaar gemaakt.

Duidelijk is wel dat de bemiddelingspoging een vrijwel complete cao heeft opgeleverd. ''Het is nu hamertje-tik'', aldus Terpstra.

De politiebonden durfden kort na midderdagnacht niet in te schatten hoe hun achterban de overeenkomst zal onthalen. ''Ik ga de leden informeren en kan nog niet zeggen wat hun reactie zal zijn'', zei NPB-voorzitter Hans van Duijn.

Terpstra gaf aan dat het resultaat geen eclatant succes is voor de vakbonden. Volgens de bemiddelaar hebben zij behoorlijk wat uit te leggen aan hun achterban. De leden zullen uiteindelijk moeten instemmen met de nieuwe cao.

De vier politiebonden hebben de afgelopen twee dagen op een landgoed in Doorn onderhandeld met topambtenaar Dick Schoof, bij Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de politie. De gesprekken vonden plaats onder leiding van voormalig vakbondsman Terpstra, die door Ter Horst was gevraagd een uitweg te zoeken in het cao-conflict. Hij sprak van een ongelooflijk moeilijke bevalling.

Ter Horst en de bonden hebben sinds begin december in de clinch gelegen over een nieuwe politie-cao voor de komende twee jaar. De cao geldt voor ongeveer 53.500 agenten. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden