Akkoord over vergroten kwaliteit in voortgezet onderwijs

Er is een akkoord over het vergroten van de kwaliteit in het voortgezet onderwijs. De afspraken met de VO-Raad leggen vast welke prestaties de scholen uiterlijk 2015 moeten leveren en wat minister Marja van Bijsterveldt en staatssecretaris Halbe Zijlstra (beiden Onderwijs) daaraan bijdragen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het ministerie van Onderwijs heeft dat gemeld. In het akkoord staan afspraken over onder meer het zichtbaar maken van de resultaten die scholen en leraren boeken en het aanspreken van scholen en leraren die achterblijven in prestaties.

Om het maximale uit leerlingen te kunnen halen, gaan scholen in het voortgezet onderwijs zich de komende jaren nadrukkelijker richten op het inzichtelijk maken van de daadwerkelijke leeropbrengsten.

Excellentie
Excellentie wordt verder gestimuleerd. Leraren worden beter uitgerust om met verschillen tussen leerlingen in de klas om te gaan en om de ontwikkeling van leerlingen te volgen en te analyseren. Ook wordt meer geïnvesteerd in de kwaliteit van leraren en schoolleiders.

Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, zegt blij te zijn met het eindresultaat: 'De ambities sluiten aan bij wat er in scholen al gebeurt aan kwaliteitsverbetering en professionalisering. Door er geld, ondersteuning en monitoring aan te verbinden, krijgen scholen de kans om de nodige versnelling en verdieping te realiseren. Natuurlijk staat hier tegenover dat de school zich verantwoordt over haar prestaties en uitgaven.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden