Akkoord over nieuw bestuur van VUmc

De ondernemingsraad van het VUmc zal positief adviseren over de aanstelling van het nieuwe bestuur. Wim Stalman mag blijven, maar zal zich niet bezighouden met patiëntenzorg.

Het VU medisch centrum in Amsterdam Beeld anp
Het VU medisch centrum in AmsterdamBeeld anp

De beslissing is nog niet formeel genomen, maar blijkt uit e- mailwisseling tussen de voorzitters van het bestuur en van de or.
Vorige week ontstond opschudding over de positie van Stalman, het laatst overgebleven lid van de oude raad van bestuur. De or schreef in een brief er niet van overtuigd te zijn dat Stalman kon aanblijven. Om die reden meldde de raad niet akkoord te kunnen gaan met de benoeming van het nieuwe bestuur.

Vorige maand stelde de inspectie het ziekenhuis onder verscherpt toezicht en daarop stapten twee van de drie bestuurders op.
Stalman bleef aan. Onder een deel van de staf wekte dit verbazing omdat juist hij degene zou zijn die in het bestuur erop had aangedrongen klokkenluider Piet Postmus, de longarts die bij de inspectie alarm sloeg over de onveilige toestanden in het ziekenhuis, te ontslaan.

Inmiddels zijn de twee vertrekkende bestuursleden vervangen door interim-bestuursleden Frans Corstens en Fred Plukker.
Over hen is de or enthousiast, maar vanwege het aanblijven van Stalman kon de raad niet akkoord gaan met de benoeming van de nieuwe bestuurders; hun taakomschrijving was niet duidelijk.
Inmiddels is een meer gespecificeerde taakverdeling naar de or gestuurd. Stalman zal zich voortaan alleen nog bezighouden met onderwijszaken.

Lees vandaag meer in Het Parool

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden