Akkoord nieuw winkelcentrum Noord: AH, centrale markt en 60 huizen

Er is overeenstemming bereikt over het plan voor een nieuw wijkwinkelcentrum Mosveld in Noord. Het plan bevat 7000 m2 aan winkels en horeca, 60 woningen en circa 150 parkeerplaatsen. De komende maanden werken Multi Vastgoed en het stadsdeel de plannen verder uit en vindt inspraak plaats.

null Beeld Multi Vastgoed
Beeld Multi Vastgoed

Beide partijen zijn blij dat er nu een haalbaar plan ligt. Een eerder gepresenteerd plan bleek namelijk niet haalbaar door de economische situatie en de crisis op de woningmarkt. Het nieuwe plan is eenvoudiger en minder grootschalig. Verantwoordelijk portefeuillehouder Kees Diepeveen verklaart dat de ontwikkelingen op het Mosveld deel uitmaken van een groter geheel, zoals de aanleg van het Noorderpark, de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn, filmmuseum Eye en de ontwikkelingen aan de IJ-oevers.

Er is een grote rol weggelegd voor de Van der Pekstraat, volgens Diepeveen een verbindende schakel tussen de verschillende buurten: 'Een levendige straat met straks drie keer per week een gezellige markt. Voor bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren betekent dit niet alleen een verbetering van het voorzieningenniveau, maar ook zekerheid over de toekomstige ontwikkeling en de investeringen die worden gedaan.'

Het winkelgedeelte moet een mix van winkelketens en zelfstandige ondernemers worden. Heino Vink van CEO Multi Corporation: 'Voor het winkelgedeelte is al een aantal grote partijen gecontracteerd, onder andere de supermarkten Albert Heijn en Deen, evenals een Etos. Voor de overige winkelruimtes is veel belangstelling.'

Begin 2013 staat de behandeling van het plan door de Stadsdeelraad gepland. De bouw start naar verwachting eind 2014 en in 2016 kan het nieuwe wijkwinkelcentrum Mosveld in gebruik worden genomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden