Update

Ajax: Plan van Johan Cruijff niet ter discussie

De uitgangspunten van het veranderplan bij Ajax staan niet ter discussie sinds er wordt gesproken over een vertrek van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk. Directeur Dolf Collee heeft dat donderdagavond laten weten in een nadere verklaring over het arbeidsconflict met Jonk.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

De verklaring is een reactie op vele publicaties, zoals de uitlatingen van Johan Cruijff die donderdagochtend in De Telegraaf oordeelde dat er door het gedwongen vertrek van Wim Jonk een bom is gelegd onder zijn plan.

,,De oorspronkelijke vijf uitgangspunten van het plan waar Ajax al sinds enkele jaren mee werkt, staan niet ter discussie. Niet bij de vereniging, niet bij onze raad van commissarissen, niet bij ons als directie en niet bij het technisch hart. Dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken'', aldus Collee.

De directeur legt in de verklaring uit dat er een arbeidsconflict is ontstaan omdat Jonk ondanks herhaalde verzoeken weigert deel te nemen aan het overleg met het technisch hart, dat verder bestaat uit hoofdtrainer Frank de Boer, diens assistent Dennis Bergkamp en directeur spelerszaken Marc Overmars. ,,Hij wil als leidinggevende ook niet rapporteren en verantwoording afleggen aan de directie.''

,,Er zijn de afgelopen anderhalf jaar veel en uiteenlopende pogingen ondernomen de situatie op te lossen. Om de verschillen van inzicht te bespreken én om Wim Jonk weer aan tafel te krijgen. Uiteindelijk hebben wij als directie geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Jonk en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds.''

null Beeld pro shots/mc
Beeld pro shots/mc
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden