Ajax mag afscheid nemen van shirtbedrukker

Ajax mag het contract opzeggen met Dennis Boon, die bijna dertig jaar de voetbalkleding van de club bedrukte. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter. Boon spant een bodemprocedure aan.

Jop van Kempen
Shirt van Ajax Beeld anp
Shirt van AjaxBeeld anp

Ajax en Adidas vinden dat sprake is van vertrouwensbreuk, omdat Boon en zijn vrouw oude kleding van Ajax te koop hadden aanboden op een braderie.

Boon moest die kleding bedrukken en mocht de artikelen niet verkopen, ook al betrof het shirts die al vijf jaar oud waren. Het verweer van Boon dat hij niet wist dat zijn vrouw de spullen verkocht, vond de rechter niet aannemelijk. Boon stond eind maart zelf ook achter de kraam in Osdorp.

Per mail
"Dat wekt de stellige indruk dat het Boon is geweest die de artikelen te koop heeft aangeboden, althans er met zijn neus bovenop stond en er niets tegen deed." Boon heeft zijn fout per mail toegegeven aan Ajax. Toch heeft de Amsterdamse club het contract met Boons bedrijf Uno Creations opgezegd.

Daarop spande Boon een kort geding aan, maar de rechter heeft geoordeeld dat Ajax het contract met recht beëindigde. Boon kan de vertrouwensbreuk niet rijmen met het feit dat Ajax in de drie maanden na het incident nog bestellingen bij hem heeft gedaan. "Daaruit kan worden afgeleid dat er van een vertrouwensbreuk geen sprake is," aldus Koen Spee, advocaat van Boon.

Dertig jaar
Boon en Spee vermoeden dat Ajax kosten wil besparen, en daarom van Boon af wil. Spee: "De werkelijke intenties van Ajax zijn gebleken nadat het kort geding heeft plaatsgehad; toen zijn alle medewerkers van Boon benaderd met het verzoek om voor Ajax te komen werken. Zo wil Ajax een tussenpersoon uitschakelen en kosten besparen."

Boon deed al dertig jaar werk in opdracht van Ajax. Hij was niet in dienst van de club.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden