Agente bevestigt woorden Karst T.

Omdat ze de kleinste was, bood agente Sharon Koenders haar collega's aan in de auto te klimmen waar ze met T. sprak. Karst T. beaamde dat het een bewuste actie was. Foto ANP Beeld
Omdat ze de kleinste was, bood agente Sharon Koenders haar collega's aan in de auto te klimmen waar ze met T. sprak. Karst T. beaamde dat het een bewuste actie was. Foto ANP

APELDOORN - ''De dader zag er niet goed uit, maar was wel goed bij zinnen. Ik hoorde hem bloed rochelen terwijl hij antwoordde.'' Aldus een citaat uit een interview dat het politievakblad Blauw had met Sharon Koenders, biker bij de politie in Apeldoorn. Ze klom direct na de aanslag op Koninginnedag in de auto van Karst T.

Blauw publiceert het gesprek in het jongste nummer. Koenders schetst hoe ze zag hoe T. met de auto door het publiek reed. ''Wat ik toen zag, vergeet ik nooit meer. De voorste rij toeschouwers stond achter het hek. Sommigen stonden nog te zwaaien. Daarachter zag ik van alles door de lucht vliegen. Toen ik goed keek, zag ik dat dat mensen waren.

Koenders zag dat de auto recht op haar afkwam. Ze kon net voor het voertuig wegrijden, voordat het tegen De Naald knalde. Omdat ze de kleinste was, bood Koenders haar collega's aan in de auto te klimmen waar ze met T. sprak. ''Op een gegeven moment hebben we gevraagd of het een bewuste actie was en dat beaamde hij. Mijn maatje en ik keken elkaar aan om te zien of de ander het ook gehoord had. Het was echt een aanslag. Dat deed wel wat met mij. Ik werd heel boos. Deze zinloze actie heeft zoveel onschuldige slachtoffers gemaakt. Ik vroeg me af: heb je wel een idee wat je hebt aangericht?''. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden