Afscheid van Joop Braakhekke in besloten kring

Familie en vrienden nemen donderdag tijdens een besloten plechtigheid in de Vondelkerk afscheid van Joop Braakhekke.

Braakhekke wordt door collega's vooral geroemd om zijn gastheerschap.Beeld ANP

De restaurateur, tv-kok en kookboekenschrijver overleed een week geleden op 75-jarige leeftijd, na een lange periode van ziekte.

Na de plechtigheid volgt de begrafenis. Waar Braakhekke wordt begraven, is niet bekendgemaakt.

Bij de presentatie van de Nederlandse Michelingids, afgelopen maandag, werd een minuut stilte gehouden voor Braakhekke. Daarna werd hij geëerd met een staande ovatie. Braakhekke wordt door collega's vooral geroemd om zijn gastheerschap.

Braakhekke maakte met chef-kok Jon Sistermans furore in het sterrenrestaurant De Kersentuin, maar verwierf in de jaren negentig pas echte faam met zijn eigen restaurant Le Garage in Amsterdam, waar veel BN'ers aten. Ook maakte hij het populaire tv-programma Kookgek met Braakhekke. Voor dat programma maakte hij culinaire reizen over de hele wereld.

Lees ook: Joop Braakhekke (1941-2016) was gastheer tot in zijn tenen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden