Aflevering programma Tim Hofman toch online

Presentator Tim Hofman heeft donderdag onbewerkte beelden op zijn YouTube-kanaal gezet van zijn aanvaring met een huisbaas uit Nijmegen.

Daarop is het moment waarop hij de klappen krijgt waardoor hij een gebroken kaak opliep niet te zien. De aanloop ernaartoe is wel duidelijk in beeld.

De BNN-presentator ging voor #BOOS langs bij Hendriks in verband met een klacht van een jonge huurster. Behalve Tim raakte ook een cameraman en een meisje gewond.

De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks probeerde uitzending van de beelden met een kort geding te voorkomen, maar kreeg donderdag nul op het rekest bij de rechtbank. Die bepaalde dat Hofman zijn programma #BOOS gewoon online mag zetten. Het was binnen anderhalf uur meer dan 65.000 keer bekeken.

Confetti
Op de beelden is te zien dat Hofman direct als de huisbaas de deur opent confetti laat knallen. Daarna probeert hij de verhuurder een augurk op te dringen, om vervolgens uit te leggen dat hij is gekomen om klachten van huurders te bespreken.

De situatie escaleert vrij plotseling. Hofman laat zich eerst met zachte hand uit een ruimte met medewerkers duwen, waar Hofman ook confetti laat knallen. "Jij hebt hier niets te maken, anders zet ik je gewoon buiten," zegt Hendriks tegen de presentator.

Die weigert te vertrekken en wijst naar de huisbaas, zonder die aan te raken. Dan wordt de man boos. Hij stormt naar de deur, terwijl een andere man, volgens de advocaat van BNN-VARA de zoon van de steenrijke vastgoedman, Hofman stevig beetpakt. Volgens Hofman heeft die man zijn kaak gebroken, maar dat is niet te zien omdat de camera op de grond valt.

Geïntimideerd
Hendriks stelde in het kort geding dat Tim hem eerst probeerde te slaan. Hij vertelde de rechter dat hij, en met hem zijn medewerkers en aanwezige relaties, zich door Hofman en zijn crew geïntimideerd voelde. Hij betwistte dat hij hen zelf heeft binnengelaten en rondgeleid. Hofman heeft als eerste geslagen en de vastgoedman heeft zich verdedigd, was zijn lezing.

Volgens BNN-VARA ging het allemaal anders. "Hendriks probeert met preventieve censuur zijn eigen straatje schoon te vegen om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt."

Hendriks zei bij de rechter dat het hem spijt dat Hofman een gebroken kaak heeft overgehouden. "Dat was niet de bedoeling. Ik heb gehandeld uit zelfverdediging."

Na afloop van de zitting weigerde Hendriks te reageren. Mogelijk krijgt het incident nog een staartje, want zowel BNN-VARA, Hendriks als een student hebben aangifte gedaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden