Afdeling radiologie Slotervaart brengt bijna vijf ton op

De veiling van radiologie-onderdelen uit het failliete Slotervaartziekenhuis heeft woensdag 490.762 euro opgebracht. Tot tevredenheid van de curatoren.

De veiling van de operatiekamers sluit aanstaande dinsdag. De derde veiling met spullen uit de poliklinieken begint volgende week. Beeld anp
De veiling van de operatiekamers sluit aanstaande dinsdag. De derde veiling met spullen uit de poliklinieken begint volgende week.Beeld anp

De 271 bieders die aan de veiling meededen, kwamen uit 37 verschillende landen, waaronder Libië, Estland, Suriname en India. Alles is weg, laat curator Marlous de Groot weten. De opbrengst is nog een beetje een druppel op een gloeiende plaat: er is 45 miljoen euro nodig om alle schulden van het ziekenhuis te voldoen.

Deze en komende week worden nog veilingen opgestart voor de verkoop van spullen uit operatiekamers en uit de poliklinieken van het ziekenhuis. Op de afdeling radiologie stond de meest geavanceerde en dure apparatuur van het MC Slotervaart.

Zadelhoff
Vastgoedbedrijf Zadelhoff was een van de bieders op 'de belangrijkste medische apparatuur' uit de veiling die woensdag sloot. Daar zat in elk geval een MRI-scan bij. De curator mag biedingen afwijzen.

Zadelhoff wil de apparaten veiligstellen voor eventuele toekomstige huurders van het medisch zorgcomplex dat de ontwikkelaar samen met zorgondernemer Loek Winter wil realiseren. Winter was tot aan het faillissement mede-eigenaar en oud-bestuurder van het MC Slotervaart.

De gemeente Amsterdam probeert het plan van Zadelhoff en Winter te dwarsbomen. Vorige week begon het stadsbestuur een procedure om de erfpacht in te trekken, tot woede van de curatoren.

Waarom de stad met de curator om pand Slotervaart vecht: De kwestie in zeven vragen.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden