AFC moet nog heel even wachten

AMSTERDAM - Bij AFC hield zondag niemand echt rekening met een kampioenschap. AFC won wel van Feyenoord (2-0) en achtervolger Argon verloor, maar runner-up FC Hilversum won ook. De opwinding langs de lijn was er niet minder om.

''We hebben helemaal niets voorbereid. Wanneer het mooiste moment is om kampioen te worden? Geen idee. Maar we hebben ook amper ervaring, hè. Wist je al dat het tweede vanmorgen kampioen is geworden?'' Voorzitter Machiel van der Woude lijkt te bluffen over de vraag of de club klaar is voor een feestje. ''Argon wint vandaag bij Chabab. Bij Chabab ligt een typisch Argon-veld, met die hobbels.''

Webmaster Hans Elias voorspelt nog geen kampioenschap. ''Pas kampioen worden als de hele club er rekening mee gehouden heeft? Sodemieter op. Liever vandaag dan volgende week. Wat een onzin.'' Cor ten Bosch windt er geen doekjes om. Hoe eerder, hoe beter.

Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide. No escape from reality. Uit de speakers schalt de verkeerde Queenkraker, namelijk Bohemian Rhapsody, als het tweede voor de wedstrijd van het eerste wordt gehuldigd. Al snel volgt We are the champions.

''Kampioenen!'' In de 23ste minuut kopt Laurens Samsom de 1-0 binnen. Wishful thinking bij een supporter op het dijkje achter het oostelijke doel.

''Hilversum staat voor, hè? Dan volgende week maar.'' ''Nou, als het 2-2 wordt.'' Bestuurslid Bob Duis houdt hoop op een treffer van Hilversums opponent Haaglandia.

''Hoe kan je die missen?!'' Verbazing alom nadat Sjoerd Jens de bal voor een leeg doel naast krijgt.

''Machiel, misschien moet je even gaan plassen.'' De 'Dijkers' maken een lolletje als voorzitter Van der Woude 'ijsberend' langsloopt.

''Voor wie ben je?'' AFC-sponsor en bekende Amsterdamse diamantair Benno Leeser wordt altijd en overal geconfronteerd met het feit dat hij Feyenoordfan is. Leeser ontwijkt de vraag in de rust handig: ''Vanavond ben ik voor Feyenoord.''

''Mooie kopgoal Laurens!'' Sam-som kopt vijf minuten na rust min of meer onverwacht de bal in het Feyenoorddoel en heft de handen 'verontschuldigend' in de lucht.

''Is Hilversum afgelopen? Nou, dan nog maar een weekje wachten.'' Elias' voorspelling over Argon komt niet uit, maar het andere duel waarvan AFC afhankelijk is, eindigt in winst voor Hilversum: 3-1.

''Lekker Daryltje.'' Het publiek smult van de wekelijks gevaarlijke invalbeurten van vleugelaanvaller Daryl van Mieghem.

''We moeten Chelton toch eens uitleggen dat voetbal een teamsport is, vind je niet?'' Elias is geen fan van spits Chelton Linger, die toch sterk speelt en een doelpunt verdient.

''Zouden ze Sjoerd ooit wisselen?'' ''Die is al gewisseld. En Samsom ook.'' ''Hè, de twee beste spelers?!'' Een jongetje verbaast zich dat topscorer Jens en doelpuntenmaker Samsom naar de kant zijn gehaald.

''Ik heb voor de wedstrijd gezegd: 'blijf rustig. Niet bezig zijn met de andere uitslagen'. Ze hebben goed gespeeld, gedaan wat ze moesten doen.''

Trainer Cor ten Bosch weet: de titel is slechts een kwestie van tijd. ''Aanstaande zondag is de hele club voorbereid. Maar dat waren we vandaag ook al hoor.''

Van der Woude knipoogt. AFC moet nog even geduld hebben. (HET PAROOL)

Foto Marcel Israel

Foto Marcel Israel Beeld
Foto Marcel Israel
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden