AFC krijgt nieuw clubhuis en kunstgrasvelden

Amateurvoetbalvereniging AFC krijgt over vier jaar vijf kunstgrasvelden en een nieuw clubhuis op sportpark Goed Genoeg aan de Zuidas.

Wesley Meijer
AFC-jeugd tijdens de training. Beeld Marc Driessen
AFC-jeugd tijdens de training.Beeld Marc Driessen

De leden gaven gisteravond tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering unaniem hun goedkeuring aan de plannen die het bestuur samen met de gemeente had gemaakt.

AFC is overeengekomen twee velden in te leveren; vijf velden blijven over. Die worden van kunstgras en zullen alle beschikken over verlichting.
'We zullen met 120 teams wel móeten,' zegt voorzitter Ad Westerhof. 'Door het kunstgras en met name de verlichting kunnen wedstrijden ook om 17.00 uur worden gespeeld. We kunnen de velden straks maximaal gebruiken.'

Wel heeft AFC bijna een maximum bereikt wat betreft het aantal leden. De topklasser heeft er tweeduizend, van wie 1300 á 1400 actieve voetballers zijn. Alleen op zondag is nog ruimte voor enkele recreatieve teams.

De Gustav Mahlerlaan, waaraan onder meer ook het hoofdkantoor van ABN Amro staat, wordt doorgetrokken in oostelijke richting. Het nieuwe clubhuis komt ten noorden van die weg, wordt groter dan het huidige en clubeigendom. Onder de velden komt mogelijk een parkeergarage.

Club en gemeente willen volgend voorjaar de definitieve plannen af hebben. Westerhof: 'Dan moet je denken aan het ontwerp van het clubhuis met alle details, maar ook zaken als tribune, lichtmasten.'

In de zomer zal de bouw worden voorbereid. Dan zullen stapsgewijs de velden worden verlegd. De planning is dat het gehele complex in 2018 klaar is.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden