Advocaten Berlusconi wraken rechters Milaan

De advocaten van Silvio Berlusconi hebben vrijdag de Milanese rechters gewraakt die de Italiaanse ex-premier berechten voor belastingontduiking en zijn omgang met de minderjarige Ruby. De verdediging beweert dat de rechters vooringenomen zijn en eist dat de processen naar het buurarrondissement Brescia worden verplaatst.

Silvio Berlusconi Beeld epa
Silvio BerlusconiBeeld epa

Berlusconi's advocaten liggen met de rechters overhoop omdat die niet onmiddellijk bereid bleken de rechtszaken uit te stellen toen de verdediging, met een beroep op de oogontsteking die Berlusconi zou hebben opgelopen, daarom verzocht. Allebei de rechtbanken eisen dat gerechtsartsen de diagnose nog eens tegen het licht houden.

Dat besluit is tegen het zere been van de verdediging en Berlusconi's partij, die beweert dat de rechters erop uit zijn de politieke loopbaan van de oud-premier om zeep te helpen. Maar de Italiaanse justitie ontkent dat categorisch en beschuldigt Berlusconi's partij ervan het gezag van de rechtsstaat te ondermijnen.

Hartproblemen
Berlusconi ligt al een week in het ziekenhuis. Volgens zijn advocaten heeft hij niet alleen een ontstoken oog, maar ook hartproblemen. Wel zou hij aan de beterende hand zijn en snel uit het ziekenhuis worden ontslagen.

In het zogeheten Ruby-proces draait het om de vraag of Berlusconi schuldig is aan het betalen voor de seksuele gunsten van de minderjarige Ruby. In de zogenoemde Mediaset-zaak staat hij terecht voor het tillen van de belastingdienst. De verwachting is dat in de beide rechtszaken snel een uitspraak wordt gedaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden