Update

Advocaat verdachte moord Visser boos over lekken

De advocaat van de 36-jarige Spanjaard die ervan wordt verdacht de aanstichter te zijn van de gruwelijke moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein, heeft woensdag in Spaanse media geklaagd over 'een schaduwproces' tegen zijn cliënt. Raadsman José María Caballeros zei dat het onderzoek officieel geheim is, maar dat media toch met een stroom 'gelekte' informatie komen. Dat zorgt voor 'een schaduwproces' tegen verdachte Juan Cuenca Lorente en dat bemoeilijkt de verdediging.

De plek in de citroenboomgaard in Alquerias, ongeveer 12 kilometer van Murcia, waar de Spaanse politie de lichamen van oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein heeft aangetroffen. Inzet verdachte Juan Cuenca Lorente. Beeld ANP, EPA
De plek in de citroenboomgaard in Alquerias, ongeveer 12 kilometer van Murcia, waar de Spaanse politie de lichamen van oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein heeft aangetroffen. Inzet verdachte Juan Cuenca Lorente.Beeld ANP, EPA

Raadsman José María Caballeros zei dat het onderzoek officieel geheim is, maar dat media toch met een stroom 'gelekte' informatie komen. Dat zorgt voor ,,een schaduwproces'' tegen verdachte Juan Cuenca Lorente en dat bemoeilijkt de verdediging''.

Caballeros zocht woensdag de publiciteit om te weerspreken dat Cuenca tegen de onderzoeksrechter heeft gezegd dat de ondernemer Evedasto Lifante achter de moord zit. De krant La Verdad de Murcia meldde dat. Lifante is onder meer eigenaar van een marmergroeve die telkens opduikt in berichten over investeringen van Severein in de streek en hij was eigenaar van de volleybalclub CAV Murcia 2005, waar Visser speelde in de jaren 2009-2011. Cuenca was er technisch directeur en manager.

Misbruik relatie
Lifante uit Abanilla, 25 kilometer ten noorden van Murcia, heeft woensdag tegenover de pers stellig ontkend iets met de misdaad te maken te hebben. Lifante zei dat hij Cuenca sinds 2011 niet meer heeft gesproken. Hij denkt dat Cuenca mogelijk misbruik heeft gemaakt van zijn innige relatie met Visser en Severein.

Cuenca zou hebben geprobeerd een marmergroeve die niet van hem was, te verkopen. Het gaat om de groeve in Abanilla waar Lifante eigenaar van is. Spaanse media hebben eerder al gesuggereerd dat Vissers partner Severein geld heeft gestoken in projecten in de regio en dat daarbij zakelijke geschillen zijn gerezen.

De stoffelijke resten van Visser en Severein werden zondagavond ten oosten van Murcia gevonden, bijna 2 weken nadat ze in Murcia waren verdwenen. Ze zijn in een afgelegen huis ten noordwesten van Murcia, het Casa Colorá in het gehucht La Hurona, vermoord. De misdaad zou door Roemeense huurmoordenaars zijn gepleegd die Cuenca in Valencia had ingeschakeld; Ion Valentin en Constantin Stan.

Sommige Spaanse media meldden woensdag dat Severein niet alleen voor eigen rekening in de streek had geïnvesteerd. Hij zou recentelijk onder druk zijn komen te staan van andere Nederlandse investeerders om het geld terug te halen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden