Adviesraden: Geef Tropenmuseum 5,5 miljoen euro steun

De Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad willen dat het Tropenmuseum in Amsterdam jaarlijks 5,5 miljoen euro steun zal ontvangen. Dit 'overbruggingskrediet' is nodig om het museum open te houden tot ten minste 2017.

Collectie Tropenmuseum Beeld anp
Collectie TropenmuseumBeeld anp

Dit schrijven de twee adviesraden in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer en de gemeenteraad van Amsterdam, meldt NRC.

Als het geld op is, moet het museum samen gaan werken met het Leidse Volkenkunde museum en het Afrikamuseum in Berg en Dal. Deze drie zullen dan deel uitmaken van de zogenaamde 'culturele basisinfrastructuur', dat onder de verantwoordelijkheid komt te vallen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Nu valt het Tropenmuseum nog onder het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, maar die hebben de subsidie stopgezet.

De adviesraden vinden dat 'alle betrokken overheidspartijen', dus ook Buitenlandse Zaken, tot de samenwerking van de drie musea in 2017 'naar redelijkheid' moeten bijdragen. Ook wordt steun verwacht vanuit het bedrijfsleven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden